Cele mai mari clinici stomatologice din România

Autor: Ioana David 16.10.2014

Serviciile stomatologice repre­zintă un business de peste 100 mil. euro anual, însă ex­trem de fragmentat, o piaţă în care cea mai mare com­panie se îndreaptă spre 4 mil. euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului.

Doar trei companii din domeniul stomatologic au reuşit să treacă de pragul de 1 mil. euro cifră de afaceri, liderul fiind Dent Estet din Capitală. Compania operează mai multe clinici, prima unitate fiind deschisă după ce fondatoarea Oana Taban a lucrat iniţial ca medic stomatolog angajat, iar apoi a decis să intre în zona antre­prenorială.

Pe locul doi în topul celor mai mari jucători din acest domeniu se află o companie din Argeş, Medical Tours Company, un proiect româno-francez conturat în urmă cu cinci ani după o investiţie de aproximativ 0,1 milioane de euro.  Bazele acestui business au fost puse în urmă cu nouă ani, când Răzvan Savu, unul dintre proprietari, şi-a deschis propriul cabinet în ţară după un stagiu de practică în stomatologie la Berlin. În 2009 el s-a asociat cu un român stabilit în Franţa, iar una dintre nişele pe care mizează este repre­zentată de turismul medical pe piaţa franceză.