Un medic stomatolog face 1 milion de lei cu o clinică în Capitală

Autor: Luciana Georgescu 21.10.2014
Anca Vereanu, un medic stomatolog care a profesat timp de un deceniu într-un spital de stat, a hotărât să pună bazele propriei clinici dentare, care îi aduce venituri de circa 200.000 de euro.
 
„Mi-am făcut primul cabinet în demisolul casei, cu o investiţie de 50.000 de euro, dintre care 40% au fost fonduri proprii, iar restul a fost un fel de „credit“ pe care mi l-a oferit firma de aparatură de unde am achiziţionat echipamentele şi pe care am reuşit să îl înapoiez în trei ani. Şapte ani mai târziu, în 2010, m-am extins şi mi-am deschis o clinică cu trei ca­bi­ne­te“, a declarat Vereanu, invitată la emisiunea ZF Live.
 
Valoarea investiţiei în noua clinică s-a ridicat la 300.000 de euro, dintre care aproape jumătate din sumă a fost îndreptată către achiziţionarea de echipamente.  Antrepre­noa­rea a precizat că în 2014 anticipează o cifră de afaceri de circa 200.000 de euro, în contextul în care clinica înregistrează creşteri anuale ale veniturilor de 25-30%.
 
Piaţa serviciilor stomatologice se ridică la 100 mil. euro în fiecare an, însă este un segment extrem de frag­men­tat, cea mai mare companie îndreptându-se spre 4 mil. euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.