Romgaz va raporta acţionarilor achiziţiile de servicii care depăşesc 100.000 de euro

Autor: Ioana Tudor 22.10.2014

Consiliul de adminstraţie (CA) al producătorului de gaze naturale Rom­gaz (simbol bursier SNG) îi va informa trimestrial pe acţionari despre achiziţiile de bunuri şi lucrări în valoare de peste 500.000 de euro şi achiziţiile de servicii mai scumpe de 100.000 de euro.

În plus, administratorii companiei vor implementa un sistem centralizat de monitorizare a achiziţiilor publice, care va deveni operaţional începând cu 1 ianuarie 2015.

Deciziile au fost luate de acţionarii Romgaz într-o AGEA desfăşurată ieri, 21 octombrie. Administratorii vor raporta anual sponsorizările acordate de companie.

WikiZF: Profilul companiei Rom­gaz

Consiliul de Administraţie al producătorului de gaze va elabora până la finele anului strategia de dezvoltare a companiei pentru perioada 2015-2025. Măsura vine ca urmare a unui ordin recent al ministrului delegat pentru energie, care introduce obligativitatea realizării unei strategii pe termen lung în cadrul companiilor energetice deţinute de stat.

Decizii asemănătoare au fost luate pe 6 octombrie şi de acţionarii produ­cătorului de electricitate Nuclear­elec­trica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, singura de acest fel din România.

Romgaz este controlată de statul român prin intermediul Ministerului Eco­nomiei, cu 70% din capitalul social. În acţionariatul producătorului de gaze se află şi Fondul Proprietatea, cu o deţinere de 10%. Acţiunile Romgaz erau în urcare cu 1% în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, până la un preţ de 33,2 lei/unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare bursieră de 12,8 miliarde de lei.