Cum arată fabrica în care Bugatti construieşte cele mai rapide maşini din lume. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu 26.10.2014

Bugatti Veyron a început ca o simplă idee în cadrul grupului Volkswagen şi a devenit echivalentul aunui avion Concorde pentru şosele. În prezent cea mai rapidă maşină din lume, cu o istorie de peste 100 de ani este produsă într-o fabrică din oraşul francez Molsheim , scrie Business Insider.

În secolul 20, numele Bugatti era sinonim cu performanţă. Francezul Ettore Bugatti a fondat compania în anul 1909 şi a construit una dintre cele mai performante şi legendare maşini din toate timpurile.Cu toate acestea, schimbările de pe pieţele auto l-au forţat să închidă fabrica în 1952.

Dar compania a renăscut de 2 ori între timp, o dată la sfârşitul anilor ‘80,când omul de afaceri italian Romano Artoli a cumpărat drepturile pentru numele Bugatti şi a construit supercar-ul EB110, dar compania s-a închis din nou în 1995.

În 1998, Volkswagen a cumpărat numele şi a început proiectarea a o mulţime de prototipuri de circuit. Începând cu 2001, compania s-a decis să facă cea mai rapidă maşină din lume într-o fabrică din Molsheim, Franţa.

Maşina are 16 cilindri, 1001 cai putere, ajunge de la 0 la 100 km în doar 2,5 secunde şi atinge o viteză maximă de aproape 410 km pe oră. Preţul de pornire pentru această maşină este de peste 1 milion de dolari.