Transavia cumpără cu 2 mil. euro activele unui producător din Caraş-Severin

Autor: Dana Ciriperu 30.10.2014
Producătorul de carne de pasăre Transavia din Alba-Iulia, deţinut de omul de afaceri Ioan Popa, a făcut o ofertă de două milioane de euro pentru a prelua toate activele companiei Food 2000 SRL din Caraş-Severin, un business în aceeaşi industrie aflat în insolvenţă din 2011, potrivit unui document publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
„Din punctul nostru de vedere, tranzacţia a fost încheiată, activele au fost preluate de Transavia care a mandatat o casă de avocatură să stabilească în ce măsură mai este nevoie în acest proces de avizul Consiliului Concurenţei“, a spus pentru ZF Bogdan Herzog, asociat coordonator al Aba Insolvency, administrator judiciar al Food 2000.
 
Reprezentanţii Trans­avia nu au comentat informaţia. Potrivit unor surse din piaţă, Transavia a fost asistată în această tran­zacţie de compania de consultanţă fiscală şi audit PwC.
 
Producătorul din Caraş-Severin, care de­ţine două ferme de păsări şi un abator, precizează într-un document postat pe site-ul propriu că o parte din banii obţi­nuţi prin această vânzare va merge către plata creanţelor, astfel că firma ar putea finaliza procesul de reorganizare până în 30 septembrie 2016.