Băsescu: Domnii care s-au întâlnit zilele trecute vor avea rol important în EADS, sau parte din ei

Autor: Valentina Postelnicu 01.11.2014

După ce a făcut comentarii privind dosarul Microsoft şi calitatea de denunţător a lui Dinu Pescariu, Traian Băsescu a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă în dosarul EADS vor fi surprize, el precizând că informările primite în cele două cazuri seamănă.

Traian Băsescu a mai spus că informările pe care le primeşte el de la servicii le primeşte şi premierul.

Şeful statului a ţinut să remarce că, uitându-se şi căutând în trecutul informaţiilor legate de EADS, personaje şi firme care au fost parte la fraudarea contractului Microsoft se regăsesc în informările pe care le-a primit privind EADS.

"Presupun că domnii care s-au întâlnit zilele trecute vor acvea un rol important şi în EADS, sau parte din ei", a declarat Traian Băsescu.

După reţinerea lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Nicolae Dumitru şi Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft, presa a prezentat imagini de la o întâlnire la care erau prezenţi şi martori din dosar. Conform relatărilor, fostul şef al Secretariatului general al Guvernului Eugen Bejinariu, omul de afaceri Dinu Pescariu, directorul general al Metrorex Aurel Radu, Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, precum şi un alt om de afaceri, Dorin Mateiu s-ar fi întâlnit într-o clădire din strada Atena, în care se află şi biroul lui Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase. După o întâlnire de peste o oră, aceştia ar fi părăsit imobilul, iar la puţin timp după aceea ar fi apărut şi Remus Truică, care a intrat în clădire.