Şeful Băncii Carpatica despre cooptarea unui investitor strategic: În scurt timp, acţionarii băncii vor analiza şi vor decide în acest sens

Autor: Roxana Pricop 03.11.2014
Conducerea executivă a Băncii Comerciale Carpatica (BCC) susţine că a făcut progrese „importante“ în direcţia identifi­cării de investitori strategici şi că în scurt timp acţionarii băncii vor analiza şi vor lua o decizie în acest sens.
 
Acţionarii băncii cu drept de vot au aprobat în 10 aprilie propunerea managerilor de a analiza oportunitatea unei fuziuni a instituţiei de credit.
 
În luna august, agenţia de presă Mediafax a anunţat, citând surse din piaţă, că fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu AnaCap şi Axxess Capital pentru a intra în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica.
 
De la începutul anului, acţiunile băncii au crescut cu 18%, alimentate în principal de informaţiile din piaţă privind o posibilă preluare.
 
În iulie, patru investitori ar fi primit accesul la camera de date a instituţiei de credit. Banca are în prezent o capitalizare de 251,7 milioane de lei (57 milioane de euro). Carpatica dispunea de active de 3,29 miliarde de lei la 30 septembrie 2014, care o poziţionează pe locul 20 în piaţă.