Investiţie de 2 milioane de euro a OMV Petrom pentru reducerea consumului de electricitate în benzinării

Autor: Emil Popescu 05.11.2014

"Sistemul de iluminat clasic a fost înlocuit cu sisteme de iluminat cu LED în magazin, copertine, spălătorie şi perimetrul staţiilor. (...) Sistemul cu LED a fost ales pentru eficienţa crescută în exploatare, generând aceeaşi luminozitate cu 50-60% mai puţină energie, rezistenţă ridicată la factori externi (temperatură, umiditate), precum şi o durată de viaţă crescută", se arată într-un comunicat al companiei deţinute de grupul austriac OMV.

Compania estimează că noua tehnologie va genera o reducere cu 50% a consumului de energie pentru iluminat, respectiv scăderea cu 11% a facturii totale de electricitate a fiecărei staţii.

O parte din fondurile pentru acest proiect sunt asigurate printr-o Facilitate de Finanţare a Eficienţei Energetice, o linie de creditare pusă la dispoziţia României de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Uniunea Europeană. BERD va finanţa 15% din valoarea totală a investiţiei.

OMV Petrom are în vedere extinderea proiectului la întreaga reţea de staţii de distribuţie Petrom.

Compania Electromagnetica a fost aleasă ca furnizor al sistemelor de iluminat, în urma unei licitaţii internaţionale desfăşurate la începutul acestui an.