Fondul Proprietatea accelerează spre vânzări de active de un miliard de lei

Autor: Roxana Pricop 13.11.2014

Fondul Proprietatea (FP) a accelerat pe final de an procesul de lichidare de active din portofoliu, scoţând la vânzare un pachet de 23,6% din acţiunile Conpet. Valoarea totală a activelor vândute de fond în acest an va urca la aproape un miliard de lei, după finalizarea tranzacţiei la Conpet.

Fondul şi-a anunţat ieri dimi­neaţă intenţia de a vinde un număr de până la 2,047 milioane de acţiuni pe care le deţine la compania de transport de ţiţei Conpet (COTE) printr-un plasament accelerat privat destinat investitorilor calificaţi.

Investitorii de pe bursă au reac­ţio­nat la informaţie, iar acţiunile Conpet au deschis şedinţa de tranzacţionare cu o scădere de 3,7% pentru ca pe parcursul şe­dinţei acţiunile să coboare până la un minus de 5,6%.

Pachetul scos la vânzare reprezintă 23,6% din capitalul Conpet, iar fondul ar rămâne cu o deţinere de 6,1% din companie după finalizarea tranzacţiei.

La preţul de marţi, 11 noiembrie, de 53 lei/titlu, pachetul scos la vânzare va­lorează 108,4 milioane de lei, însă este de aşteptat ca fondul să ofere un dis­count faţă de preţul din piaţă, la fel ca la vânzările anterioare de acţiuni Rom­gaz şi Transelectrica făcute în acest an.