Marinel Burduja abandonează după doi ani proiectul BRCI

Autor: Ciprian Botea 13.11.2014
Marinel Burduja, un veteran al sistemului ban­car, care a plecat din poziţia de prim-vicepreşedinte al Raiffeisen în 2012 pentru a se ocupa de dezvoltarea Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), banca creată de omul de afaceri Dorinel Um­bră­rescu, unul dintre „regii asfaltului“, pe scheletul fostei ATE Bank, şi-a dat demisia din poziţia de director general.
 
El a încetat colaborarea cu BRCI de săptămâna aceasta după ce şi-a depus mandatul. Demisia sa a fost acceptată de consiliul de supraveghere, condus de Roxana Moldovan, un alt bancher cu experienţă.
 
Contactat de ZF, Burduja nu a dorit să comenteze motivele pentru care şi-a depus mandatul. Roxana Moldovan nu a putut fi contactată de ZF pentru a comenta pe marginea acestei mişcări.
 
Burduja şi Moldovan preluaseră oficial poziţiile de director general şi respectiv preşedinte al consiliului de supraveghere la începutul acestui an cu misiunea de a ridica un nou jucător pe piaţa finanţărilor pentru companii mici şi medii. Ei mai lucraseră împreună la fosta ABN Amro (actuala RBS).  Surse din piaţă spun că demisia lui Burduja a venit în contextul unor frământări şi al unor discuţii tensionate la nivelul echipei de conducere.