Fondul Proprietatea propune o nouă distribuţie de capital de 610 mil.lei către acţionari

Autor: Roxana Pricop 18.11.2014

Fondul Proprietatea (FP) a convocat acţionarii în Adunarea Generală Extraordinară pe 21 ianuarie pentru a aproba reducerea capitalului social cu 610 milioane de lei şi distribuţia acestei sume către acţionari.

Fiecare acţionar ar urma să primească câte 0,05 lei pentru fiecare titlu FP deţinut. Raportat la preţul de 0,9395 lei la care se tranzacţionau azi titlurile FP, distribuţia de cash reprezintă circa 5,3%.

Reducerea capitalului social ar urma să se deruleze sub forma reducerii valorii nominale a acţiunilor FP de la 0,95 lei la 0,90 lei.

“Reducerea este justificată de optimizarea capitalului social al Fondul Proprietatea SA, implicând restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţional cu participarea la capitalul social vărsat al Fondul Proprietatea. După reducere, capitalul social subscris al fondului va avea valoarea de 10,965 miliarde de lei împărţit în 12,184 miliarde de acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,90 de lei”, potrivit unui raport emis de FP pe bursă.

Aceasta este cea de-a doua distribuţie de capital făcută de fond. În această vară acţionarii Fondului Proprietatea au primit 677milioane de lei (150 mil. euro) din capitalul social al fondului sau câte 0,05 lei/acţiune.