Investitorii au transferat dintr-un foc 3,3% din acţiunile Broker Cluj

Autor: Roxana Pricop 20.11.2014

Un pachet de 11,26 milioane de acţiuni ale firmei de intermediere SSIF Broker Cluj (simbol bursier BRK), reprezentând 3,3% din capital, a fost transferat în şedinţa de miercuri, 19 noiembrie, în cadrul unei tranzacţii negociate de tip „deal“.

Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,125 lei/titlu, cu 4% peste preţul din piaţa principală. Valoarea totală a tranzacţiei a fost 1,4 milioane de lei. Pe bursă nu a fost raportat niciun vânzător sau cumpărător. Broker Cluj este singura firmă de intermediere listată la bursă. Compania are o valoare de piaţă de 40,6 milioane de lei (9,2 mil. euro).

Acţiunile BRK au închis şedinţa de tranzac­ţionare de miercuri în scădere 3% până la un preţ de 0,1163 lei/titlu. Cel mai mare acţionar al firmei este SIF Muntenia, cu o deţinere de 14,5% din capital. Broker Cluj ocupă poziţia a cincea în clasamentul brokerilor, cu o cotă de piaţă de 5% din tranzacţiile cu acţiuni derulate la bursă în primele zece luni.

La începutul lunii noiembrie, compania a anunţat că proiectul fuziunii cu firma de brokeraj BT Securities, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a căzut, compania urmând să se dezvolte în continuare pe cont propriu.