Dragoş Damian, CEO al Terapia: Pentru o creştere de 5%, ar trebui reînfiinţat Consiliul Consulativ al Oamenilor de Afaceri

Autor: Ioana David 26.11.2014

Ziarul Financiar a lansat pe 26 noiembrie, suplimentul România 5%, primul atlas al businessului românesc, sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a economiei româneşti. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar şi a managerilor din privat.   

După o creştere marginală în ultimii ani şi cu o administraţie pe care clasa de business nu se poate baza, România are nevoie de un plan pe termen lung.  În aceste condiţii, Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5% creştere economică“, prin care a mobilizat clasa de business autohtonă -antreprenorii şi companiile Ð pentru a crea o platformă de relansare economică, obiectivul fiind de a pune pe masă un plan coerent de măsuri ce ar asigura convergenţa economiei româneşti şi trecerea la euro în 2019.  



Dragoş Damian, CEO al producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy, este de părere că pentru ca traiectoria de creştere economică de 5% pe an cu care ZF a reuşit să provoace mediul să afaceri să prindă viaţă, ar trebui probabil ca Preşedintele sau Primul Ministru să reînfiinţeze Consiliul Consulativ al Oamenilor de Afaceri.

“Dacă cel înfiinţat în 2012 (sau altul) ar fi funcţionat în ultimii 3 ani am fi avut un alt parcurs economic şi o altă listă de priorităţi şi un plan strategic sectorial clar până în 2020”, a adăugat Damian.