Pe ce acţiuni trebuia să mizezi la începutul anului ca să-ţi dublezi banii

Autor: Roxana Pricop 02.12.2014

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti ce urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, are un avans de 6,8% după primele 11 luni din an, dublu faţă de câştigul adus într-un an de un depozit la bancă.

Din indicele BET, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile Trans­elec­trica (TEL) cu un câştig de 82%, în timp ce acţiunile Nuclearelectrica (SNN) se situează la extrema opusă, cu un minus de aproape 30% după primele 11 luni.

Acţiunile din eşalonul doi, mai puţin lichide, au fost vedetele bursei cu randamente şi de patru cifre. Tranzacţii încheiate de acţionarii semnificativi, preluări sau rezultate financiare peste aşteptări au fost evenimentele care au mişcat cotaţia acţiunilor în acest an.

Titlurile Impact şi-au continuat şi în acest an raliul, raportând o creştere de 146% la 11 luni. Şi în acest an, evoluţia Im­pact a fost susţinută de achiziţiile făcute de Gheorghe Iaciu, principalul acţionar al dezvoltatorului, cu 49% din capital.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- titlurile căror companii au adus cele mai mari câştiguri pe bursă; evoluţia acţiunilor Cemacon Cluj-Na­poca (CEON), Impact şi Retrasib 

- ce creşteri au raportat titlurile altor companii din top

-