Dividendele şi profitul peste aşteptări au urcat Zentiva în topul câştigurilor: peste 50%

Autor: Ioana Tudor 04.12.2014
Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD) au adus anul acesta cel mai mare randament de pe bursă din rândul producătorilor de medicamente cotaţi la BVB, de 51% incluzând şi dividendele.
 
Analiştii consideră că evoluţia acţiunilor SCD din acest an s-a datorat rezultatelor financiare bune obţinute de companie în acest an, politicii stabile de plată a dividendelor, precum şi consolidării poziţiei grupului ING în acţionariat.
 
Din evoluţia acţiunilor Zentiva investitorii au marcat un randament de 44,3% pe parcursul acestui an. Compania a plătit acţionarilor dividende brute de 0,072 lei pe acţiune din profitul făcut anul trecut, ceea ce înseamnă un randament total de 51%.
 
„Titlurile Zentiva au fost susţinute în primul rând de rezultatele foarte bune din anul curent, mai ales de cele din trimestrul al treilea, când profitul a crescut cu 78% pe fondul unor venituri mai mari cu aproape 50% faţă de perioada similară a anului trecut. După rezultate, în numai o săptămână titlurile au câştigat aproape 18% din valoare“, a afirmat Daniela Ropotă, analist la firma de brokeraj Intercapital Invest.