Adrian Petreanu a demisionat din funcţia de administrator al SIF Banat-Crişana

Autor: Ioana Tudor 09.12.2014

Adrian Petreanu a demisionat din funcţia de membru în consiliul de administraţie al societăţii de investiţii financiare SIF Banat-Crişana (SIF1), suspendată de la tranzacţionare în urma anchetelor demarate de procurorii DIICOT privind o posibilă delapidare a SIF-ului şi a SIF Muntenia.

Petreanu este manager de fond şi membru al comitetului de investiţii în cadrul companiei de investiţii Ashmore, specializată în administrarea de fonduri cu expunere pe ţările emergente. În perioada 2010-2013, Petreanu a condus departamentul european de tranzacţionare în instrumente de piaţă cu venit fix al băncii de investiţii UBS. Anterior, fostul administrator al SIF 1 a lucrat pentru compania americană Cargill.

Petreanu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi are un MBA în administrarea afacerilor la Universitatea Oxford.

Procurorii DIICOT au audiat luni mai mulţi directori şi administratori ai SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi SAI Muntenia Invest într-un caz privind o posibilă delapidare a celor două SIF-uri şi manipulare a pieţei de capital. În această dimineaţă, procurorii ar fi reţinut cinci persoane, între care Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, Najib El Lakis, membru în consiliul de administraţie al SIF 1, avocatul Nicolae Mergeani şi Adrian Victor Prodan, membru în board-ul SIF Muntenia. Persoanele reţinute urmează să fie duse în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit agenţiei de presă Mediafax, care citează surse judiciare.