Una dintre cele mai „bătrâne“ SRL-D-uri: „Cei 10.000 de euro primiţi de la stat i-am dat înapoi în trei ani prin taxe şi impozite“

Autor: Mădălina Panaete 18.12.2014
Vestea că la finalul anului peste 3.200 de companii îşi pierd statutul de SRL-D a ajuns şi la câţiva mici între­prinzători debutanţi care, acum la aproape trei ani de înfiinţare, au făcut un bilanţ al beneficiilor acestui pro­gram pentru micile lor afaceri, dar şi ce drum vor alege de anul viitor.
 
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că la finalul acestui an 3.224 de firme de tip SRL-D (societate cu răs­pundere limitată-de­butant) înfiinţate în­cepând cu anul 2011 vor împlini trei ani de acti­vitate şi îşi vor pierde calitatea de mi­cro­între­prinderi apar­ţinând în­tre­prin­ză­to­rilor debu­tanţi.
 
Astfel, antrepre­norii debutanţi trebuie să facă demersurile ne­ce­sare pentru schimbarea sintagmei firmelor din SRL-D în SRL sau să aleagă pentru o altă formă juridică, conform datelor transmise de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
 
De exemplu, proprietarii Eco­tour Ardeal SRL-D din judeţul Alba, activă în domeniul turismului, vor să menţină calitatea de microîntre­prindere a so­cietăţii, dar să treacă la forma juridică SRL.