Administratorii Liberty Center vor să transforme mallul băncilor într-un proiect pentru familii

Autor: Cristi Moga 18.12.2014

Resolute Lar România, firmă care în 2013 a preluat administrarea mallului Liberty Center din Bucureşti, îşi propune să transforme proiectul din cartierul Rahova într-un centru comercial destinat familiilor, cu o ofertă complementară parcului de retail Vulcan Value Center deschis anul acesta în apropiere de grupul NEPI.

Inaugurat în 2008 în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro, Li­berty Center a ajuns, în urma unui do­sar de executare silită, să fie de­ţinut prin intermediul firmei Rose­queens Properties de cele trei bănci ca­re au finanţat construcţia – Eurobank (Bancpost), Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Deşi a fost deschis cu un grad de ocupare de 100%, gradul de ocupare al proiec­tului a scăzut constant, iar schimbarea proprie­ta­rului nu a contribuit deocamdată la îmbu­nă­tăţirea situaţiei.

„Am preluat ad­mi­nistrarea Li­ber­ty Center în 2013, proiectul fiind într-o situaţie com­pli­cată, primul pas fiind cel de stabilizare a situaţiei. Piaţa este dură, dar pro­iec­tul trebuie să-şi găsească locul în situaţia actuală şi ne pro­pu­nem să îl trans­for­măm într-un centru de proximi­tate, destinat fa­miliilor, şi avem un business plan por­nind de la acest con­cept. Vrem ca în 2015 să trans­­formăm etajul al doi­lea într-o zonă de pe­tre­cere a timpului, cu o zonă mare de enter­tain­ment, ală­turi de patinoar şi cine­ma­tograf. Avem promi­siuni din par­tea acţio­narilor că sunt dis­puşi să investească în acest pro­­iect“, a declarat Ionuţ Do­­garu, country exe­­cutive manager al Resolute Lar România.