Raliu de 6% pentru acţiunile Banca Transilvania

Autor: Roxana Pricop 19.12.2014
Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au crescut în şedinţa de joi cu până la 6,2%, echivalentul unei cotaţii de 1,677 lei/titlu, după cinci şedinţe consecutive de scădere în care corecţi­ile au depreciat cu 9% valoarea băncii.

Revenirea pe creştere a acţiunilor TLV are loc în condiţiile în care întreaga bursă a crescut puternic joi, indicele BET raportând un avans de 2,7%. Din rândul acţiunilor bancare, titlurile băncii din Cluj au crescut cel mai mult. Acţiunile BRD SocGen (BRD) au avansat cu 2,53% iar cele ale Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au stagnat. „Avansul acţiunilor TLV este susţinut de un sentiment mai bun pe pieţele financiare, de reluarea programului de răscumpărări, dar şi de conference-call pe care managementul băn­cii l-a avut miercuri seara în care a dat mai multe detalii cu privire la preluarea Volksbank“, a spus Mihai Chişu, broker la firma de intermediere Swiss Capital.

Miercuri, banca a anunţat că începând de joi 18 decembrie reia programul de răscumpărări şi că vizează achiziţia unui pachet de 12 mil. titluri. La ultimul preţ din piaţă, de 1,67 lei/titlu, pachetul vizat de răscumpărări valorează 20 mil. lei. Achiziţiile se vor face la un preţ minim egal cu cel din piaţă şi un preţ maxim de 2,5 lei/titlu.

Pe 10 decembrie, Banca Transilvania a anunţat că va cumpăra Volksbank România, moment în care acţiunile TLV se tranzacţionau la o cotaţie de 1,73 lei/titlu. De la începutul anului, acţiunile TLV au un avans de 15%. Banca are o valoare de piaţă de 4,35 miliarde de lei.