Impact Developer s-a împrumutat cu 18 milioane de lei de la Banca Transilvania

Autor: Ioana Tudor 22.12.2014

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu cu 49% din acţiuni, a semnat cu Banca Transilvania două contracte de credit ipotecar cu o valoare cumulată de 18 mil. lei. Suma va fi folosită pentru finanţarea proiectului imobiliar Greenfield 2 şi pentru finanţarea TVA.

Contractele de credit au fost semnate pe 17 decembrie, cu ipotecă asupra terenului şi construcţiilor viitoare. Împrumutul a fost acordat pentru o perioadă de 18 luni şi va fi rambursat în tranşe, pe măsura vânzării imobilelor.  Impact a început proiectul Greenfield 2 în luna iunie a acestui an. Proiectul va avea aproximativ 4.600 de apartamente, dintre care 1.000 de unităţi ar urma să fie finalizate până la finele anului 2015.

Acţionariatul Impact Developer este completat de Adrian Andrici, care deţine 16,3% din acţiuni, şi de vehiculul de investiţii Salink Limited cu 7% din acţiuni. Acţiunile IMP au închis şedinţa de vineri în creştere cu 2%, până la preţul de 1,31 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 364 mil. lei.