Liderul pieţei de servicii stomatologice merge spre afaceri de 20 mil. lei

Autor: Ioana David 19.01.2015
Clinicile stomatologice Dent Estet, deţinute de Oana Taban şi Nicu Hagivreta, au realizat în 2014 o cifră de afaceri de peste 17,8 milioane de lei (peste 4 mil. euro), în creştere cu 20% comparativ nivelul din 2013.
 
„La nivel de grup, luând în considerare cele şapte clinici din Bucureşti şi Timişoara, a fost atins obiectivul de creştere a cifrei de afaceri cu 20%“, a spus Oana Taban, CEO al Dent Estet. Ea a pre­cizat că toate unităţile pe care com­pa­nia le operează au fost pe creştere, în special cele specializate pe servicii de­dicate adulţilor (Dent Estet ope­rează şi clinici pentru copii şi adoles­cenţi, iar cea de-a treia clinică Dent Estet 4 Kids a fost inau­gurată în 2014 în urma unei investiţii de 0,2 mil. euro).
 
Cu acest nivel al afacerilor, Dent Estet este cel mai mare ju­că­tor de pe piaţa serviciilor stoma­tologice, potri­vit ultimelor date publice disponibile (cele din 2013), într-o piaţă de apro­xi­ma­tiv 500 mil. lei, unde marja medie de profit este de 10%.
 
„Cifra de afaceri înregistrată la finalul anului 2014 este foarte mare pentru domeniul stomato­lo­gic din Ro­mânia şi am ajuns în punctul în care consi­derăm că inovaţiile în piaţa de profil trebuie susţinute de un efort educaţional con­cen­trate (…)“, a mai spus Oana Taban. În aceste con­diţii, 2015 va fi un an al consolidării pentru companie.