Un antreprenor care şi-a dat demisia din firma în care lucra are acum propria afacere şi rulează 650.000 de euro pe an

Autor: Ioana Matei 24.01.2015

Elian Solutions, furnizorul de soluţii de gestiune a resurselor companiilor (ERP) bazate pe platforme Microsoft a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de circa 650.000 de euro, o creştere de peste 100% faţă de 2013, când veniturile companiei erau de 320.000 de euro. Compania a fost fondată în urmă cu şapte ani de Iulian Motoi şi Mihaela Antoniu, doi absolvenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Iulian Motoi şi Mihaela Antoniu s-au cunoscut în 2006, când Iulian Motoi a început să lucreze pe implementare pentru un integrator de soluţii IT&C, potrivit unui interviu anterior acordat Ziarului Financiar. „În multele ore state peste program la ultima firmă pentru care am lucrat ne-am tot întrebat dacă am putea face ceea ce lucram la momentul respectiv, dar mai bine decât ne coordonau alţii să o facem. Firma respectivă crescuse foarte mult într-o perioadă şi oamenii noi nu mai erau trimişi la traininguri, ci direct în producţie, per total, începuse să fie dezorganizare. Aşa că în 2008 am început să lucrăm pe cont propriu, am obţinut primul contract în şase luni şi la scurt timp am semnat parteneriatul cu Microsoft pentru a implementa Microsoft Dynamics NAV“, explica Iulian Motoi motivele pentru care s-a lansat în antreprenoriat în interviul acordat Ziarului Financiar.

 În cursul anului 2014, portofoliul Elian s-a extins cu 11 clienţi. Dintre aceştia, şapte au beneficiat de servicii de implementare, iar patru de servicii de mentenanţă, după schimbarea partenerului.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro