Romgaz a schimbat doi administratori de la începutul anului

Autor: Radu Bostan 26.01.2015
Producătorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) trebuie să găsească un înlocuitor pentru Sergiu Manea, al doilea administrator care demisionează din board-ul companiei în mai puţin de două săptămâni.
 
Manea, vicepreşedinte executiv respon­sabil de clienţi corporate mari şi pieţe financiare la BCR, a renunţat începând de vineri la funcţia de administrator al Romgaz pe care o deţinea de mai puţin de cinci luni. Sergiu Manea fusese ales în consiliul de administraţie al companiei pe 30 iulie, la propunerea acţionarului majoritar, Departa­mentul pentru Energie. Romgaz va organiza o nouă selecţie pentru postul rămas vacant conform prevederilor legale şi statutare, a informat compania.
 
Decizia bancherului, care fusese înaintată încă din 23 decembrie, reprezintă astfel a doua retragere din board-ul pro­ducătorului de gaze naturale de la începutul anului, după cea a lui David Klingensmith, care a renunţat la mandat pe 18 ianuarie. Un consultant independent cu o lungă carieră în cadrul Băncii Europene pentru Recons­trucţie şi Dezvoltare, Klingensmith a fost propus în consiliul de administraţie al Romgaz în 2013, de către Fondul Pro­prietatea (FP).
 
În urma demisiei, David Klingensmith a fost înlocuit, provizoriu, de Sorana Baciu, fost director de strategie la OMV Petrom (SNP), care în prezent conduce propriul business de consultanţă.