Fostul şef al CSSPP s-a înscris pentru boardul SIF Banat-Crişana

Autor: Roxana Pricop 27.01.2015

Mircea Oancea, fostul preşedinte al Comisiei de Supra­veghere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP) şi în pre­zent director general al Fondului de Garantare a Drep­tu­rilor din Sistemul de Pensii Private, şi-a depus candidatura pentru un loc în consiliul de administraţie al SIF Banat-Cri­şana (SIF1).

El a mai candidat şi în aprilie 2013 pentru un loc în con­siliul de administraţie al SIF Transilvania. Alături de Oancea şi-au mai depus candidaturile Grigore Chiş, direc­torul general SSIF Broker Cluj, alături de Augustin Dănilă, fost direc­tor de dezvoltare la firma de brokeraj din Cluj, Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Ca­pital (AIPC) şi Cătălin Dobrescu, manager tran­zacţii la SIF Banat-Crişana (SIF1), pentru un loc, din cele patru libere, în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana. Ter­menul limită de depunere a candidaturilor este marţi, 27 ianuarie.

SIF Banat-Crişana a convocat acţionarii în adunare gene­rală ordinară pe 2 martie pentru a alege patru noi adminis­tratori după ce lui Dragoş Bîlteanu (fost preşedinte şi director general) şi lui Najib El Lakis (fost administrator), aflaţi în arest preventiv într-un dosar de delapidare şi manipulare a pieţei de capital, li s-au retras avizele de administratori de către ASF, iar alţi doi administratori au demisionat la începutul lunii decembrie.