Reţeaua Wi-Fi a RCS&RDS a scăzut la 2.259 de hotspot-uri

Autor: Adrian Seceleanu 29.01.2015

Reţeaua de puncte de acces la internet prin tehnologia Wi-Fi dezvoltată de com­pa­nia de cablu RCS&RDS începând cu anul 2011 a scăzut de la un maxim de aproape 2.400 de hotspot-uri la 2.259, conform da­telor publicate pe pagina web a companiei.

Cu aproape 400 de hotspot-uri Digi Wi-Fi, Bucureştiul este oraşul care a atras ce­le mai mari investiţii în reţeaua Wi-Fi din par­tea RCS&RDS, conform sursei citate. Com­pania de cablu, controlată de antre­pre­no­rul Zoltan Teszari din Oradea, este pri­ma care a lansat pe plan local propria reţea de hotspot-uri, care este accesbilă gratuit pen­tru clienţii companiei la serviciile de net fix şi mobil.

Grupul Telekom şi UPC, cei mai mari doi rivali ai RCS&RDS în România, au venit cu o abordare diferită pe piaţă: nu au investit la fel ca RCS&RDS într-o reţea de hotspot-uri creată cu echipamente de­di­ca­te, ci – printr-o soluţie tehnică utilizată deja la nivel de grup – le permit clienţilor care au cum­părat servicii de internet să-şi trans­for­me propriul modem într-un hotspot acce­si­bil altor clienţi ai companiei.

WikiZF: Profilul companiei RCS&RDS

Principiul uti­li­zat de Telekom şi UPC este simplu: clienţii care vor acces la reţeaua de hotspot-uri tre­bu­ie să ofere la rândul lor acces la cone­xiu­nea proprie. Cei doi ope­ratori nu au comu­ni­cat până în prezent câţi clienţi din Ro­mâ­nia au activat acest serviciu.

Dacă activează acest serviciu (denumit Fon la Telekom şi Wi-Free la UPC) clienţii celor doi operatori au acces la hotspoturile din întreaga lume ale grupurilor Telekom şi UPC.