Harta noilor blocuri din Bucureşti

Autor: Cristi Moga 01.02.2015
Numărul şantierelor rezidenţiale este în creştere în majoritatea zonelor din Bucureşti.
 
„Am vândut anul trecut în perioada aprilie-decembrie 40 dintre cele 45 de apartamente din primul bloc, 60% dintre tranzacţii fiind realizate prin credite ipotecare, în special în lei. Datorită vânzărilor peste aşteptări, am început lucrările şi la cel de-al doilea bloc, a cărui structură a ajuns la etajul opt din nouă, iar în această lună vom da drumul şi la construcţia blocurilor trei şi patru“, a declarat Elena Butucea, marketing manager al proiectului City Point, dezvoltat de investitori israelieni în spatele Poliţiei Rutiere din Pipera.
 
Preţurile medii ale apartamentelor cu două camere din primul bloc al proiectului City Point au fost de 80.000 de euro (circa 1.400 de euro/mp util), iar reprezentantul ansamblului rezidenţial spune că în cadrul celui de-al doilea bloc preţurile au fost majorate cu 5%. „Cea mai bună perioadă pentru vânzări este între lunile martie şi iulie, dar am vândut chiar şi în această lună patru apartamente, două în primul bloc şi două în cel de-al doilea.“
 
Creditul pentru casă a înregistrat creşteri în mod constant în perioada de criză, fiind susţinut de programul Prima casă, dar creşterea a accelerat la finalul anului trecut, inclusiv pe fondul informaţiilor privind epuizarea garanţiilor acordate de stat. Adian Jantea, director promovare şi distribuţie persoane fizice în cadrul BRD, a doua bancă din sistem, confirmă că Prima casă a contribuit mult la saltul ipotecarelor în lei. „Activitatea de creditare în lei pe imobiliare va continua, însă creditul imobiliar în valută a dispărut efectiv datorită programului Prima casă. Creditul imobiliar va fi probabil susţinut şi în 2015 de programul guvernamental, dar şi de creditul imobiliar clasic care este tot în lei, care va fi şi el la rândul său un factor important“, a spus Jantea.