Bilanţul Enterprise Investors în 2014: investiţii de 41 mil. euro, exituri de 97 mil. euro

Autor: Ioana David 30.01.2015

Firma de private equity Enterprise Investors (EI) a realizat anul trecut investiţii de 41 mil. euro în trei achiziţii, cea mai mare dintre acestea fiind de 30 mil. euro , într-o companie de energie regenerabilă care dezvoltă parcuri eoliene în Polonia. Anul trecut, EI a mai investit 3,4 mil. euro în Tahe Outdoors, o companie din domeniul echipamentelor nautice, iar un alt proiect a fost de 8 mil. euro în J.S. Hamilton, furnizor de servicii independente de analiză şi inspecţie.

Tot anul trecut, EI a finalizat o fuziune în Polonia din domeniul serviciilor medicale private, entitatea rezultată operând sub numele Grupul Nu-Med care administrează trei centre de radioterapie.

“EI a analizat un număr semnificativ de proiecte iniţiate de echipa proprie de investiţii. Două dintre aceste proiecte s-au materializat deja în investiţii noi – Tahe Outdoors în Estonia şi J.S. Hamilton în Polonia. Altele sunt în curs de finalizare în prima jumătate a anului 2015. În acelaşi timp, EI a continuat să crească valoarea portofoliului existent, inclusiv prin angajarea de capital adiţional de creştere, cum este cazul companiei Wento”, au spus reprezentanţii companiei.