Un fond mutual a câştigat 9% în euro într-o lună din raliul francului

Autor: Roxana Pricop 10.02.2015
Fondul mutual Audas Piscator a obţinut un randament de 9% în euro de la începutul anului, randament de peste patru ori mai mare decât dobânda bancară adusă într-un an de un depozit. Fondul a pariat pe aprecierea francului elve­ţian în raport cu moneda euro­peană şi a reuşit să bată toate cele­lalte fonduri deschise locale.
 
Audas Piscator, fond cu risc ri­dicat, este administrat de so­cie­tatea Atlas Asset Mana­ge­ment con­dusă din funcţia de pre­şe­dinte de Dragoş Balaci, fost dealer-şef la ABN Amro (de­venită ulterior RBS Bank).
 
„O mare parte din ran­da­mentul obţinut de Audas Pis­cator în ianuarie a fost datorată poziţiilor «long» pe franc. După miş­carea Băncii Centrale a Elveţiei de a re­nun­ţa la pragul declarat şi re­ducerea vo­la­tilităţii am tranzac­ţionat cu prudenţă de data aceasta poziţii short. Datorită ris­curilor ridicate, vola­tilităţii şi lichi­­dităţii nu ne-am asu­mat poziţii mari“, a spus Dragoş Balaci, preşedin­tele Atlas Asset Mana­gement. El are o experienţă de opt ani în tranzacţionarea valutelor.