Video ZF LIVE. Holicov, platforma Adservio: Liceul Vasile Alecsandri din Iaşi a fost printre primele unităţi din lume cu notele şi absenţele trecute electronic

Autor: Roxana Rosu 12.02.2015

Liceul Vasile Alecsandri din Iaşi a fost printre primele unităţi şcolare din lume care a avut un sistem educaţional electronic integrat, din 2009, în care elevii, părinţii şi profesorii puteau accesa în timp real date despre note, absenţe şi alte informaţii, a declarat la ZF Live Alexandru Holicov, dezvoltatorului platformei Adservio.

“Am fost primii care am lansat  un astfel de sistem în România. Iar în 2009 nu cred că erau prea multe nici măcar la nivel mondial. Liceul din Iaşi a fost printre primele din lume cu un astfel de sistem, cu calculatoare pe fiecare catedra, în fiecare clasă, care puteau accesa platforma în procesul de predare şi notare”, a spus Holicov.

În ultimii 6 ani, sistemul electronic a fost implementat în 22 de şcoli, din care 12 în Iaşi şi opt în Bucureşti. Antreprenorii au în plan extinderea platformei la nivel naţional şi intrarea şi pe pieţe externe.