Poliţele RCA accelerează, iar asigurările de viaţă recuperează teren

Autor: Ciprian Botea 18.02.2015
Companiile de asigurări au subscris în primele nouă luni de anul trecut prime cu o valoare cumulată de 5,9 miliarde de lei (1,3 mld. euro), în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, din cauza vânzărilor slabe de poliţe auto facultative (Casco) şi de asigurări de clădiri, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
ASF a publicat abia ieri datele aferente trimestrului al treilea din 2014, la o distanţă de patru luni şi jumătate de la încheierea perioadei de raportare, un interval de timp neobişnuit de mare. Instituţia începuse anul trecut să raporteze lunar situaţia pieţei asigurărilor, dar a renunţat rapid la noul model.
 
Piaţa asigurărilor şi-a mai revenit în trimestrul al treilea în condiţiile în care după primul semestru ritmul de scădere fusese de aproape 7%. Dinamica din perioada iunie-septembrie a fost influenţată de creşterea veniturilor din poliţe RCA, cel mai probabil pe fodul creşterii tarifelor, dar şi de o oarecare revenire a segmentului de asigurări de viaţă.