Producătorul de ambalaje Ecopack Ghimbav şi-a bugetat afaceri de 115 mil. lei, plus 5%

Autor: Laurentiu Cotu 03.03.2015
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 115 mil. lei (25,9 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul trecut.
 
Compania a avut în 2014 afaceri totale de aproximativ 109 mil. lei (24,5 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul precedent.
 
„Ne bazăm pe creşterea exporturilor de ambalaje în ţările vecine, dar şi pe o poziţionare mai bună pe piaţa ambalajelor cu grad înalt de prelucare. Prognozăm pentru acest an o cifră de afaceri de 115 milioane de lei“, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Crăciun, general manager al companiei Ecopack.
 
Principalii clienţi ai Ecopack sunt companiile multina­ţionale care au fabrici în România, dar şi firmele cu capital autohton. Peste jumătate din producţia de amba­laje a Ecopack merge în industria bunurilor de larg consum (alimente, băuturi, produse de igienă personală), însă compania are clienţi şi din industriile electro­nică, electrotehnică, de piese şi subansambluri auto.
 
Capacitatea de pro­ducţie a fabricii Ecopack din Ghimbav este de aproximativ 100 mil. mp de carton ondulat pe an, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
Compania şi-a bu­getat investiţii în cons­trucţia unei noi hale industriale cu destinaţia de depozit, de 3.000 mp, în Braşov, însă vor fi alocaţi bani şi pentru modernizări de utilaje.