Un bulgar a fost numit la conducerea operaţiunilor Mondelez în regiune

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.03.2015

Ivaylo Naydenov, 48 de ani, un manager de naţionalitate bulgară care are o experienţă de peste zece ani în cadrul grupului Mondelez, a preluat funcţia de director general pentru Mondelez România, Bulgaria şi pieţele din estul Adriaticii.

Ivaylo Naydenov preia astfel ştafeta de la Gerard Chan­dran, care a condus opera­ţiunile Mondelez din România timp de patru ani. Gerard Chandran a decis să părăsească compania, deşi mandatul acestuia expira în luna august, conform unor date apărute în Monitorul Oficial. 

Ivaylo Naydenov lucrează în cadrul Mon­delez din 2004, acti­vând ca director de vânzări şi marketing în Bulgaria. La începutul anului 2013, a preluat funcţia de director ge­ne­ral al Mondelez Bulgaria şi implicit a celor două fabrici de la sud de Dunăre, unde se produce şi brandul românesc Poiana. Mondelez a închis în urmă cu mai mulţi ani cele două fabrici pe care le deţinea în România, mutând producţia brandului Poiana în Bulgaria.

Înainte de a se alătura companiei Mondelez, Ivaylo Naydenov a lucrat pentru companiile Wrigley şi Strauss, jucători importanţi de pe piaţa dulciurilor, respectiv a cafelei.

Mondelez România are în portofoliu branduri precum Milka, Poiana, Oreo, dar şi cafeaua Jacobs şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei.

În România, Mondelez a terminat anul 2013 cu afaceri de 634 mil. lei (143 mil. euro).