Soldaţii ucraineni răniţi pe front vor fi trataţi în spitalele din România

Autor: Mediafax 18.03.2015

Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko a anunţat ieri, în timpul unei declaraţii de presă comune susţinute cu preşedintele Klaus Iohannis, că în urma discuţiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România şi Germania soldaţilor ucraineni răniţi pe frontul ucrainean.

Iohannis a făcut ieri o vizită la Kiev, prima efectutată de un şef de stat român în Ucraina în ultimii şapte ani.

„Ieri (luni – n. red.), în Berlin, şi astăzi (ieri – n. red.) cu domnul preşedinte Iohannis, am decis acordarea de tratament medical pentru soldaţii ucraineni, atât în Germania, cât şi în România“, a anunţat Poroşenko. La rândul său Iohannis a reafirmat susţinerea României pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precizând că această susţinere este evidentă nu numai la nivelul autorităţilor, ci şi al societăţii şi opiniei publice din România.

În ceea ce priveşte Rusia, preşedintele român a afirmat: „Poziţia României este favorabilă menţinerii regimului de sancţiuni al UE la adresa Federaţiei Ruse atât timp cât nu se înregistrează aplicarea deplină a acordului (de la Minsk) sau dacă situaţia din teren continuă să se degradeze“.