Neţin, Lenovo: PC-urile şi smartphone-urile vor creşte, tabletele stagnează

Autor: Adrian Seceleanu 01.04.2015

Vânzările de PC-uri şi de smartphone-uri vor creşte în acest an cu peste 10%, în timp ce piaţa de tablete - unde o jumătate din piaţă este acaparată de modelele foarte ieftine, va stagna în jurul unei valori de un milion de unităţi.

„Estimez o creştere de peste 10% a vânzărilor de PC-uri, România este o piaţă mare, ar trebui să ajungă la un milion de computere pe an. Pe tablete se prognozează o scădere, dar o scădere atât de mică încât putem vorbi probabil de o piaţă plată, undeva la un milion de unităţi. Pe smartphone-uri vedem în continuare viaţa în roz, o creştere de peste 10%“, a declarat într-un interviu pentru ZF Aurel Ne­ţin, country manager pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Moldova al companiei chineze Lenovo.

Anul trecut Lenovo a vândut un sfert din PC-urile cumpărate pe plan local, fiind numărul unu pe o piaţă pe care concurează cu jucători precum Asus, Dell sau HP.

În primul trimestru piaţa a avut o evoluţie în zigzag, cu două luni bune şi una slabă. „Anul acesta a început foarte bine, dar după luna ianuarie a urmat o perioadă de relaxare ciudată, când piaţa a mers la relanti, iar în martie şi-a revenit“, a declarat el.

Avansul pieţei ar urma să fie susţinut de creşterea economică estimată la 3% pentru anul acesta, dar şi de proiectele realizate cu fonduri europene şi de potenţialele contracte din sectorul public.