Policolor face fabrică nouă lângă Valea Cascadelor, în vestul Capitalei

Autor: Andreea Neferu 09.04.2015

Eliberarea platformei Chimester şi construcţia noii unităţi Policolor vor avea loc în următorii doi ani, pro­ducţia efectivă urmând să înceapă în 2017. Costul noii fabrici, care include şi achiziţia terenului, este de 6,4 milioane de euro.

 

Chimester, companie cu afaceri de 22 mil. lei (5 mil. euro) în 2013, este con­trolată de Anton Sin­giorzan, Florenţa Ganea şi Gheorghe Ganea, potrivit da­telor de la Registrul Comerţului.

 

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, Chimester produce răşini sintetice şi sisteme de acoperire şi oferă consultanţă în domeniu. Policolor face parte din grupul Policolor - Orgachim, este controlat de fondul de investiţii RC2 şi mai are în prezent în România doar o fabrică de vopsele pentru in­dustria auto, celelalte tipuri de vopsele fiind produse în facilităţile de producţie din Bulgaria.

 

Policolor a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri similară cu 2013, de circa 29 de milioane de euro, iar pentru 2015 compania şi-a bugetat o creştere a rulajului de până în 10%. Pe de altă parte, la nivelul grupului Policolor-Orgachim, rulajul s-a ridicat la 52,8 milioane de euro anul trecut, iar pentru 2015 se aşteaptă un plus de 24%.

 

Pe piaţa locală de lacuri şi vopsele decorative mai activează jucători precum Fabryo-Atlas Paints, Köber, Daw Benţa sau Deutek.

 

 

 



Producătorul Policolor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, îşi va ridica noua fabrică pe platforma industrială deţinută anterior de compania Chimester, pe Bulevardul Timişoara nr. 98. Terenul, cu o suprafaţă de 2,5 hectare, se află lângă Dedeman Valea Cascadelor şi achiziţia sa a fost finalizată la începutul acestui an.

Construcţia noii fabrici vine în contextul în care terenul pe care se află actuala unitate de producţie Policolor, situat în partea de est a Bucureştiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, a fost vândut anul trecut pentru 18,3 milioane de euro către oamenii de afaceri Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, dezvoltatorii ansamblurilor rezidenţiale Metropolitan.

“În urma relocării din platforma din Bulevardul Pallady, instalăm capacităţile de producţie pe un teren mult mai bine proporţionat pentru necesităţile companiei”, a spus Marius Văcăroiu, CEO Policolor-Orgachim. Aceasta este una dintre puţine fabrici noi ridicate în interiorul Bucureştiului, oraş în care în general tendinţa este de a închide şi demola fabricile din mijlocul Capitalei pentru a face loc unor centre comerciale.