Topul judeţelor din România cu cele mai multe salarii de peste 5.000 de lei pe lună

Autor: Adelina Mihai 14.04.2015

83% din angajaţii din România au salarii cuprinse între 975 de lei brut pe lună (nivelul salariului minim pe economie) şi 2.415 lei brut pe lună (nivelul salariului mediu pe economie), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii.

De asemenea, 13% din salariaţi câştigă între 2.415 lei brut pe lună şi 5.000 de lei, în timp ce numai 4% din angajaţii din Ro­mânia au salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe lună.

„Marii angajatori din ultimii ani au fost companiile din retail sau din producţie. În ambele domenii procentul personalului de conducere raportat la efectivul total de salariaţi este scăzut, iar cei mai mulţi salariaţi din aceste do­menii lucrează ca lucrători co­merciali sau ca muncitori în fa­brici, unde salariul este la nivelul salariului minim pe economie sau puţin peste“, a explicat Oana Datki, South East Europe ma­naging partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Consulteam. Totuşi, spune ea, situaţia s-a mai schimbat în ultimii ani, odată cu dezvoltarea centrelor de servicii de exter­nalizare sau cu angajările făcute în sectorul IT, unde salariile de început se apropie de nivelul salariului mediu pe economie.

Ziarul Financiar vă recomandă şi

 

 Tot ce trebuie să ştii despre noul standard USB-C - singurul port de care vei avea nevoie de acum înainte