Raiffeisen Leasing: Clienţii prind din nou curaj. Am avut cel mai bun prim trimestru postcriză

Autor: Ciprian Botea 17.04.2015

Compania de leasing a acordat finanţări de 99 mil. euro anul trecut şi a realizat un profit de 3 mil. euro.

Raiffeisen Leasing, un jucător de top cinci din piaţa leasin­gu­lui financiar, a crescut cu 30% finanţările acordate în primul trimestru, datorită cererii mai mari pentru echipamente de prelucrare a me­talelor şi pentru motostivuitoare. Com­pania finanţase pe parcursul anului tre­cut bunuri în valoare de 99 mil. euro, în creş­tere cu 15%, dinamică susţinută de segmentul autocamioanelor.

„Anul acesta am avut cel mai bun trimestru de la izbucnirea crizei încoace. Din discuţiile cu ceilalţi jucători am înţeles că şi piaţa în ansamblu a mers mai bine. Există o încredere crescută din partea clienţilor. De la începutul anului am văzut o cerere mai mare pe echipamente, în special maşini cu co­mandă numerică şi motostivuitoare co­mandate în general de marii retaileri, ceea ce arată că aceştia se pregătesc pentru reve­nirea consumului”, a declarat Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing.

Afacerile companiei fuseseră susţinute anul trecut de finanţările auto, care au re­prezentat aproape trei sferturi din volu­me­le noi, în timp ce pe echipamente s-a înre­gistrat un minus de 5%. Raiffeisen Leasing a în­cheiat anul trecut 2.700 de contracte noi, cu circa 300 de contracte mai mult faţă de 2013.