Veniturile Orange au scăzut cu 4% în T1, la 221 mil. euro. Creştere pe TV şi explozie pe serviciile de date

Autor: Adrian Seceleanu 29.04.2015

Excluzând impactul reglementărilor impuse de autoritatea de reglementare, afacerile companiei ar fi crescut cu peste 6%. Compania a mai câştigat 100.000 de clienţi 4G în primul trimestru.

Veniturile totale ale Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au scăzut în primul trimestru din acest an cu 3,7%, la 221 mil. euro, declinul fiind provocat de impactul negativ al reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare la 1 aprilie 2014, în urma unei decizii luate de autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM). Excluzând acest impact, veniturile Orange ar fi fost mai mari cu 6,4% (de aproximativ 245 mil. euro), conform datelor comunicate de companie.

„Dacă excludem impactul măsurilor de reglementare, veniturile au avut o creştere de 6,4% faţă de perioada similară a anului anterior. Aceasta subliniază performanţa companiei, în con­diţi­ile în care în ultimul trimestru al anului 2014 creşterea a fost de 4,5%“, conform oficialilor de la Orange.

Având în vedere că reducerea tarifelor de interconectare a intrat în vigoare la 1 aprilie 2014, începând de trimestrul următor Orange ar putea anunţa venituri în creştere, în condiţiile în care pentru două din cele trei luni ale perioadei de referinţă (aprilie - iunie 2014) tariful de interconectare va fi egal cu cel practicat în prezent.