Fabrica Ramira din Baia Mare a semnat contracte cu Audi şi Daimler

Autor: Laurentiu Cotu 30.04.2015
Producătorul de componente pentru industria auto Ramira din Baia Mare, preluat în urmă cu doi ani de cehii de la Chropynska Strojirna, a avut în primul trimestru o cifră de afa­ceri de 3 mil. euro, mai mult cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut, susţinută de noile proiecte pentru domeniul auto, de câştigarea unor noi clienţi, dar şi de creşterea pro­duc­tivităţii.
 
Compania estimează pentru acest an o creştere de cel puţin 10% a afacerilor faţă de anul trecut, până la aproximativ 11 mil. euro.
 
„Derulăm noi proiecte pentru industria auto, am câştigat noi clienţi şi vrem să creştem capacitatea de pro­ducţie prin achiziţia de utilaje. Clienţii noi câştigaţi în 2014 sunt Audi Ungaria şi Daimler Germania, iar din acest an demarăm colaborarea cu Renault Franţa“, au declarat pentru ZF Tran­sil­­­vania reprezentanţii companiei Ramira.
 
Compania operează în domeniul componentelor auto, fiind axată pe fabricarea de structuri sudate. Ramira este specializată în programe complete de sudare a caroseriei şi linii de asamblare, inclusiv de control 3D. Fabrica deţinută de cehi la Baia Mare are o suprafaţă construită de 45.000 mp, din care o suprafaţă de 3.700 mp este ocupată de birouri. Compania are în derulare proiecte pentru Porche Panamera, Jaguar X760, Peugeot, Nissan şi Fiat.