Austriecii de la Greiner mizează pe afaceri de 38 mil. euro şi păstrează ritmul de creştere la 4-5%

Autor: Laurentiu Cotu 05.05.2015
Grupul de companii Greiner România, care produce ambalaje şi este controlat de acţionari austrieci, estimează pentru acest an o creştere cu 5% a afacerilor faţă de anul trecut, la circa 38 mil. euro.
 
În 2014, grupul Greiner România a realizat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 36 mil. euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior. Grupul austriac are trei subsidiare în România, Greiner Packaging Sibiu, Greiner Assistec Lereşti şi Thrace Greiner Packaging din Şelimbăr, Sibiu (un joint-venture cu firma grecească Thrace Plastics care deţine 50% din acţiuni).
 
„În acest an estimăm pentru întreg grupul  o rată de creştere de 5%, datorată unei dezvoltări mai agresive în piaţă, în special în zona clienţilor industriali ai Greiner Assistec. Pentru piaţa ambalajelor vedem o evoluţie similară cu cea de anul trecut“, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Păunescu, CEO al Greiner Packaging. Ambalajele produse de Greiner sunt destinate industriei ali­men­tare, chimice, farmaceutice sau cos­me­tice. În Lereşti, judeţul Argeş, compania Grei­ner Assis­tec produce cutii pentru scule şi dis­po­zitive, perii pentru aspirator, cartuşe pentru toner, acuarele sau elemente de fixare a radia­toarelor. Prin­cipalele domenii în care livrează sunt industria detergenţilor (Colgate - export în Polonia), îngheţată (Top Gel, Betty Ice, Kubo Ice şi alţii), magazine mari (Metro, Selgros, Lidl).