Armax Gaz speră ca reluarea colaborării cu Petrom într-un contract pe 5 ani să-l readucă pe profit

Autor: Carol Dan 06.05.2015
Producătorul de echipamente pentru industria petrolului Armax Gaz Mediaş (simbol bursier ARAX) speră că va reveni pe profit în acest an după o pierdere de  15 milioane de lei anul trecut, cauzată printre altele de „probleme“ în relaţia cu OMV Petrom (SNP), unul dintre principalii clienţi.
 
„Anul 2014 s-a încheiat pentru societate cu o pierdere de 15,03 milioane de lei, da­to­rită pro­blemelor cu care ne-am con­fruntat în reali­zarea contractelor încheiate cu OMV Petrom datorită procedurilor tehnice impuse, pe de altă parte insuficienţei contractelor exis­tente şi neutilizării capacităţilor de producţie la o în­căr­care normală“, scrie Mircea Vescan, di­rec­torul general al Armax Gaz, în raportul anual.
 
Armax Gaz a raportat pierderi de 15 milioane de lei anul trecut, după un profit de 1,2 mil. lei în 2013. Afacerile com­pa­niei sunt dependente de comenzile din partea prin­cipalilor jucători din sectorul petrolier şi de gaze naturale de pe piaţa internă, adică OMV Petrom, Romgaz (SNG) şi Transgaz (TGN).