HeidelbergCement şi-a majorat afacerile cu 4%, la 185 milioane de euro

Autor: Andreea Neferu 12.05.2015
Diviziile de ciment, betoane şi agregate ale Carpatcement, subsidiara locală a grupului german HeidelbergCement, au încheiat 2014 cu afaceri de circa 185 de milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de 2013. În acelaşi timp, profitul brut al grupului în România s-a ridicat la 34 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 22%.
 
„Creşterea afacerii este, în primul rând, rezultatul măsurilor de optimizare a costurilor, de creştere a veniturilor prin diversificarea mixului de produse, de continuare a integrării pe verticală a celor trei divizii ale grupului Carpatcement (…)“, a declarat Florian Aldea, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Carpatcement Holding, principala companie a grupului german pe plan local.
 
HeidelbergCement mai este prezent pe plan local cu firmele Carpat Beton şi Carpat Agre­ga­te. Grupul german a investit 500 de milioane de euro pe plan local, unde de­ţine trei fabrici de ciment, la Taşca, Chiş­că­daga şi Fieni, precum şi mai mul­te staţii de betoane, cariere şi balastiere.