Piaţa de construcţii a început anul pe creştere, dar lucrările de infrastructură sunt la pământ

Autor: Roxana Rosu 25.05.2015
Piaţa de construcţii a scăzut anul trecut cu 7% din cauza tăierii investiţiilor publice, iar 2015 a debutat foarte ciudat, cu o creştere neaşteptată în ianuarie, de 22% faţă de decembrie, urmată de evoluţii pozitive şi în februarie şi martie.
 
Cu toate acestea, lucrările de infrastructură sunt la pământ, a spus la ZF Live  Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).
 
„Februarie şi martie au fost luni de creştere, pe imo­biliar şi nerezidenţiale practic piaţa de birouri a explodat. Piaţa de reparaţii a rămas constantă, în general are o pondere de 30% pe an din valoarea totală a sectorului de construcţii. Piaţa de infrastructură a fost însă la pământ, din cauza condiţiilor meteo, dar şi a lipsei investiţiilor.“
 
În opinia lui Claudiu Georgescu, cimentul, care este un trend setter pentru evoluţia construcţiilor, a stagnat în aprilie: „O veste proastă pentru acest an. A fost şi Paştele, dar nici autorităţile locale nu au mai avut bani şi asta s-a văzut în programul de reabilitări termice“.