Cum arată coşul de cumpărături după reducerea TVA

Autor: Mădălina Dediu Panaete 13.06.2015

Preţul unui coş cu 23 de produse alimentare şi băuturi nonalcoolice a scăzut în 8 iunie  faţă de 29 aprilie cu rate cuprinse între 9 şi 14% în trei magazine online selectate de ZF, însă reducerea de TVA este promovată de unii retaileri ca discounturi proprii, arată indexul alimentar ZF, care a luat în considerare magazinele Carrefour Online, Cora Drive şi eMag, care are deschis un supermarket online în parteneriat cu Mega Image.

Un exemplu este Carrefour Online, în care 19 din cele 23 de produse extrase de ZF au discounturi de 11%-12%, iar reprezentanţii Carrefour Online, care au răspuns la numărul de pe site dedicat consumatorului, au spus că această reducere nu are legătură cu scă­derea TVA, ci sunt promoţii făcute de com­panie. Reprezentanţii Carrefour nu au explicat până la închiderea ediţiei de ce apar ca disounturi aceste reduceri de preţ.

Reducerea TVA la alimente şi băuturi nonalcoolice, intrată în vigoare de la 1 iunie, trebuia să transmită o scădere de circa 12% la produse precum carne, lapte, peşte, sucuri, condimente sau hrană pentru animale, însă sunt magazine online unde scăderea de TVA nu se vede, în condiţiile în care retailerii promiteau tăieri de preţuri.

Click pe imagine pentru a mări