Şeful centrelor comerciale Winmarkt: Economia îşi revine acum şi nu este un moment prielnic să vindem

Autor: Cristina Rosca 15.06.2015
Carlo Barban, care conduce din primăvara anului trecut businessul Winmarkt, afirmă că vânzarea cen­tre­lor comerciale din Ro­mânia nu este o prio­ritate până în 2018, însă „orice are un preţ“. 
 
Grupul italian IGD a preluat în 2008, când cri­za abia îşi arăta colţii, 15 centre co­mer­ciale construite în comunism în ini­ma ora­şe­lor medii şi mari de provin­cie­. Astăzi, pe o piaţă dominată de malluri de ultimă ge­neraţie, italienii investesc în recon­struc­ţie pen­tru a face loc unor bran­duri pre­cum H&M, ne­cesare pen­tru creşterea vi­itoa­re. Lucră­rile de recon­struc­ţie au tras în jos veniturile din ulti­mii ani, însă 2015 se pre­co­ni­zează a fi primul an de re­ve­nire pentru Win­markt, scrie re­vista Busi­ness Con­struct în ediţia din luna iunie. Italienii au investit de la în­ceputul anului tre­cut până în prezent peste 8,5 mi­lioane de euro în remode­la­rea centrelor co­merciale Win­markt, cea mai mare parte a sumei fiind chel­tui­tă pentru lucrări de reconstrucţie inte­rioa­ră, compania fiind ne­vo­ită să facă loc unei noi ancore, respectiv suedezilor de la H&M. Retailerul de modă a ajuns astfel chiriaş în cinci dintre cele 15 cen­tre comerciale Winmarkt.
 
Planul de investiţii al IGD în Româ­nia nu se opreşte însă aici, alte 5 mi­lioa­ne de euro fiind planificate pentru pe­rioada 2015-2018.