TriGranit: România are o creştere economică mai mare, dar Polonia este mai atractivă în imobiliare

Autor: Andreea Neferu 15.06.2015

România este o piaţă mai puţin atractivă comparativ cu Polonia în ter­­meni de investiţii sau tranzacţii imo­­biliare, în ciuda indicatorilor macro­economici pozitivi, este de părere Bogdan Macarie, director de dezvoltare al TriGranit Develop­ment, compania de dezvoltare imobiliară aflată în portofoliul omului de afaceri Sandor Demjan, implicată în realizarea mai multor proiecte pe plan local.

„România este o piaţă care nu e suficient de lichidă astfel încât să asigure un exit profitabil şi sigur, cum e Polonia. E un paradox, România beneficiază de o creştere economică mai mare, dar, referindu-ne la pieţele de real estate, Polonia e mai atractivă. Nu e o relaţie directă între cifrele macroeconomice şi situaţia din imobiliare“, spune Macarie.

TriGranit Development are în România mai multe terenuri, printre care unul de 14.000 de metri pătraţi în cartierul Bucureştii Noi şi unul de 24 de hectare în Braşov. TriGranit a dezvoltat pe piaţa locală centrul comercial Polus din Cluj, vândut fondului de investiţii Immofinanz din Austria pentru mai mult de 200 mil. euro.