VIDEO ZF Live: Cristian Milea, Opel: Dealerii noştri vor vinde peste 1.000 de maşini second-hand pe lună. Era nevoie de un comerţ legal

Autori: Roxana Rosu , Bogdan Alecu 17.06.2015
Creşterea cu 14% a importurilor de maşini second-hand şi cererea existentă au convins încă o reprezentanţă a unui constructor auto să intre pe acest segment de piaţă, care în total, a atins anul trecut un volum de peste 400.000 de unităţi (importuri şi reînmatriculări).
 
„Am lansat anul acesta programul Opel Certified Used Vehicles ca un răspuns la o solicitare din piaţă. Opel este marca numărul doi ca volume second-hand importate. Pentru a legaliza acest comerţ este nevoie de o platformă care să permită dealerilor Opel să facă serviciile de adresare a clientelei într-o formă unitară şi profesionistă“, a spus Cristian Milea, country director Opel pentru România.
 
Serviciul a fost lansat în condiţiile în care în primele cinci luni ale acestui an s-au înmatriculat peste 92.000 de maşini second-hand importate, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de la Poliţie. Dintre acestea, aproape 16.000 de unităţi (o cotă de 18%) sunt autoturisme Opel.