Un licenţiat în filosofie şi fost director al unui muzeu craiovean, cap de listă pentru şefia Transporturilor

Autor: Andreea Neferu 22.06.2015

Senatorul PSD de Dolj Mihai Fifor, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi energie, a fost propus de premierul Victor Ponta să preia şefia Ministerului Transporturilor, care are pe mână anual circa 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii ru­tiere, feroviare, aeroportuare, navale şi de metrou, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Fifor, care are o licenţă în filosofie şi care a condus Muzeul Olteniei din Craiova, va prelua un minister care de aproape două săptămâni nu mai are şef după ce fostul ministru Ioan Rus a demisionat în urma unor declaraţii privind românii din străinătate.

Dacă nominalizarea pentru Minis­terul Transporturilor va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis, Fifor va avea de rezolvat problema adoptării cât mai rapide a Master Planului General de Transport, precum şi găsirea unei soluţii pentru construirea autostrăzii Comarnic - Braşov, a cărei concesiune a „picat“ săptămâna trecută. Pe agenda sa se va afla şi privatizarea Tarom şi CFR Marfă.

Ministerul Transporturilor a schim­bat în ultimii circa trei ani cinci miniştri, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova şi Ioan Rus.