Cum este să te întorci la fostul angajator

Autor: Adelina Mihai 25.06.2015
O parte dintre angajatori au politici stricte privind primirea în companie a foştilor an­gajaţi, iar ve­rifi­carea unui can­di­dat care a mai pe­trecut câţiva ani în aceeaşi com­pa­nie dă de multe ori bătăi mai mari de cap recruiterilor. Ce îi determină pe an­gajaţi să se întoarcă la o com­pa­nie pe care căndva au decis să o pără­sească şi în ce condiţii au revenit?
 
Cosmin Bordea este unul dintre managerii locali care au avut parte de efectul de bumerang în viaţa profesională. După ce a lucrat timp de cinci ani în cadrul operatorului de servicii de dializă Fresenius Medical Care, a acceptat, pentru doi ani, să fie şeful pe resurse uma­ne al companiei de software Microsoft România. Apoi, înce­pând cu 2011, s-a întors la fostul anga­jator, unde a preluat o poziţie de director pe regiunea Europei de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, scrie revista Business Magazin (www.bmag.ro).
 
„Pentru mine, o «misiune imposibilă» e cea mai mare pro­vocare şi îmi găsesc o motivaţie puternică înspre asemenea provo­cări“, a spus Bordea.
 
Un motiv similar a stat şi la baza întoarcerii la fostul angajator şi pentru Emil Vonvea, bancherul care a revenit să lucreze în Banca Naţională – primul său angajator – după ce a petrecut cinci ani într-o bancă comercială. Fost director general adjunct al Garanti Bank, Vonvea va prelua de la 1 iulie funcţia de director al direcţiei de rezoluţie bancară în cadrul BNR, o zonă care se ocupă de gestionarea băncilor cu probleme. Înainte să meargă la Garanti, el a lucrat 11 ani la BNR.
 
Citiţi mai multe despre întoarcerea la fostul angajator în cel mai recent număr al revistei Business Magazin (www.bmag.ro)