Frăţilă preia cârma executivă la COMCM

Autor: Radu Bostan 30.06.2015

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, care deţine indirect 41% din acţiunile producătorului de betoane COMCM Constanţa (simbol bursier CMCM), a fost numit director general de către unul dintre cele două consilii de administraţie care funcţionează paralel în companie, a cărei conducere este disputată cu SIF Transilvania (SIF3).

Compania are practic două boarduri de anul trecut, când conflictul dintre Constantin Frăţilă şi SIF-ul controlat de Mihai Fercală a dus la organizarea în paralel a două adunări ale acţionarilor şi, în consecinţă, la desemnarea unor administratori diferiţi. Una dintre facţiunile din acţionariatul COMCM este formată din SIF Transilvania, care deţine 56,7% din acţiuni, cealaltă fiind controlată de Frăţilă.

COMCM a transmis ieri bursei că, în urma unei decizii a Tribu­n­lu­lui Constanţa, Oficiul Registrului Comerţului a înregis­trat hotărârile unei AGA din 28 aprilie, în care, printre altele, acţionarii au aprobat alegerea lui Ion Mârleneanu în funcţia de admi­nistrator şi distribuirea unui dividend de 0,0024 lei/acţiune. În altă raportare, Mârleneanu semnează o decizie care îl numeşte director general pe Frăţilă, în locul lui Nicolae Butoi, numit director în luna mai de gruparea SIF-ului.

Ca urmare a disputei, acţiunile CMCM sunt suspendate de la tranzacţionare din septembrie 2014.